We're growing up too fast

Precis en halvtimma kvar tills det blir sista dagen på 2008. Sjukt att det blir nytt år redan. Man hinner ju inte med.  Som i tidigare inlägg så ver jag ju till Luleå för att köpa ett par skor, fick höra att jag var dumm i huvudet som gjorde så x) Men fattar inte varför jag inte köpte de igår ;>..

En vecka kvar tills vi åker och nu börjar pappa snacak med närasläkt om sker utifall nått skulle hända. Kna verkligen inte tänka så, blir ju avskräckt från att åka. Jag som känner att det faktsikt ska bli rätt så skönt att komma iväg från livet här ett tag. Måste dcok göra lite skolarbete innan men har absolut ingen ork.

NU är det ett nytt år om mindre än 24 timmar och som flera andra på sina bloggar skrivit - Nytt år = Nya möjligheter. Jag har själv satt upp lite mål för mig själv under 2009, men ser det inte som nyårslöften. Nyårslöften är något som ofta sträcker sig ut över hela året och efter mindre än en månad har man brytit det. Nej mina mål är saker jag vill uppnå och som jag ska kämpa för, inget jag måste göra för att jag lovat det. Men en sak som jag har haft under hela 2008 är godislöfte och det har jag hållt! Kom på att jag skulle ha det ngn timme innan det blev 2008 å sen så har jag bara inte ätit godis. Det var inte så svårt, i början kände jag ju självklart suget men sen var det ingen fara. Längtar så mycket efter marabou och geisha ;), men jag ska inte börja tokäta utan bara unna mig då och då. Jag vet ju att jag klarar mig utan (: 

Tonade håret idag också, nöjd med resultatet även om jag såg rödhårig ut ;> under farmors hall-lampa :O haha.. ;) Håret är INTE rött utan guldbrunt :)

We're out of patience
A runaway generation, lost
This time we really mean it
Everything you got, we want it now

But don't you call us wishful thinkers

I think we're growing up too fast
And these days are coming bash
I think we're growing up too fast
But we're young and built to last

À bientôt - matilda

Lost in a feeling

Var i luleå ( igen (; ) nu på förmiddagen och köpte ett par skor, eller stövlar är kanske den rätta benämningen. Nedsatta, halva priset. Mitt fynd under mellandagsrean. (: haha.. Provade de igår osv men jag vet inte varför jag inte köpte dem.

"Jag hatar mig själv när jag är så här knäpp" har nog varit de uttrycket jag använt mig mest av de senaste dagarna. Å jag menar det verkligen. Men alla är ju inte 'perfekta' hela tiden. Ingen är perfekt! Men jag kan då skylla llite på sömnbrist. Somnar inte förräns tre tiden och de senaste dagarna har jag fått ställa mobilen. Igår somnade jag dock vid tvåtiden för jag var så grymt  trött ;> Sömnbrist på jullovet, det är också illa..

Nu blire lunch å sen blire att kö heest. Ska in till stan sen också å köpa toning för mitt hår har tappat så mkt färg nu p.g.a. att jag var så ljust blond innan jag färga brunt. Carola frågade t.o.m. igår ifall jag färgat håret igen.. Det har bara blivit ljusare. ;(.. Det kostar också pengar, inte för att mina e slut men nu ska jag int köpa nå på länge... Men vi får se hur länge det håller för jag skulle behöva investera i lite nytt mineralsmink och det lär ju inte vara så biligt heller ;> Ne nu måste jag börja tänka mer positivt!

But I have to believe when the feeling hits me like the sound of a drum
And I'm still getting lost in the feeling you are the one



À bientôt - matilda

I'm strong on the surface

Väldigt trött och sliten, det är jag det. Blev inget blogginlägg igår. Började på ett men efter två meningar orkade jag inte utan satte mig framför tvn ist. Känner detsamma nu. Har varit i Luleå hela dagen, shoppade en vit kofta, ett diadem och ett par täckbyxor nu till slalomsäsongen. Såg även Danny, Robin, Alice och Kevin på shopping idag. Väntade i en och en halv timma med vännerna mina och till saken tillhör att jag har bara sett ett helt Idol program ;o. Men Kevin kunde då sjunga! Alice med för den delen. Robin såg 'tyvärr' lite osäker ut även om han var snyggast utav samtliga uppräknade och Danny såg inte ut att trivas på den lilla 'balkongen' utan han hade nog hellre haft en större scen då att de fanns möjlighet att röra sig mer.

Orkar helt enkelt inte skriva mer, typ utbränd på lovet kan man ju nästan säga, illa ;> Ska uppdatera min pixbox någon dag framöver här nu (;

You haven't seen the best of me,
you never will
Why did you complain about
the things we've done
We could have had it all
but we couldn't stop the fall

Let it rain down
river leads to you
Let the rain drown
all suspicious thoughts






I dreamed I was missing
You were so scared
But no one would listen
Cause no one else cared
After my dreaming
I woke with this fear
What am I leaving
When I'm done here
So if you're asking me I want you to know

When my time comes
Forget the wrong that i've done
Help me leave behind some
Reasons to be missed
Don't resent me
And when you're feeling empty
Keep me in your memory
Leave out all the rest
Leave out all the rest

Don't be afraid
I've taken my beating
I've shared what i made
I'm strong on the surface
Not all the way through
I've never been perfect
But neither have you
So if you're asking me I want you to know

When my time comes
Forget the wrong that i've done
Help me leave behind some
Reasons to be missed
Don't resent me
And when you're feeling empty
Keep me in your memory
Leave out all the rest
Leave out all the rest

Forgetting / all the hurt inside you learned to hide so well
Pretending / someone else can come and save me from myself
I can't be who you are

When my time comes
Forget the wrong that I've done
Help me leave behind some
Reasons to be missed
Don't resent me
And when you're feeling empty
Keep me in your memory
Leave out all the rest
Leave out all the rest

Forgetting / all the hurt inside you learned to hide so well
Pretending / someone else can come and save me from myself
I can't be who you are

I can't be who you are



À bientôt - matilda


Where the good times gone

Likt en vargflock som sliter färskt kött ur sitt byte kastar sig alla tjejer över reabordet med blandade t-shirtar på. Killarna i diva mössor står som skyltdockor utställda på olika platser i butiken i väntan.. Hmm, ja vad tycker ni om min beskrivning om mellandagsrea? Kan ju iallafall säga att i de flesta butikerna i Luleå idag såg det ut så. Var där med Carola men vi träffade även Anna och Cissi lite senare. Just de, jag åt en hlav jordgubbe idag å gud så gott det var! Fick som en sommarkänsla under den korta tiden jordgubbsmaken spred sig i munnen. Okej, jag vet att den är fraktad i halva Europa men ibland måste man få lyxa lite (: Köpte ingenting annat än fika men ska dit (till Luleå) på måndag igen så då blir det kanske nå :)

GRATTIS ELLI PÅ FÖDELSEDAGEN!

Where the good times gone
Where the good times gone
All the stupid fun and all the shit we've done
Where the good times gone
And you still don't know

À bientôt - matilda

Julen är slut

Min kväll har jag spenderat med Carola @ hennes place. Vi spelade Nintedo wii, som jag tröttnade på efter typ hmm.. en timma ;> Vi såg film också, Just my luck som jag sett 100 gånger känns det som, ingen höjdare men som kompis får man ställa upp ibland å se för att den andra inte sett :P hehe..

Imörrn blire storstan, Luleå, och mellandagsrea. Elli fyller år också så blir en sväng till henne, GRATTIS i förskott ;) Fullt upp för mig, as usual (; haha

Btw... Snart är glada julen slut,slut,slut :D haha nee gillar faktiskt Julen lite iaf (;

Du får inte gör om mitt namn och börja kalla mig för det..

À bientôt - matilda

Tråkig rubrik, I know..



Halo

Annandag jul kallas den här dagen, fast det visste nog alla redan (;.. Mellandagsrean börjar och alla tanter, farbröder för den delen också, men köpmani i fingrarna springer på stan för att göra de bästa fynden. Jag har inte spenderat min dag på stan, även om nu tanken egentligen var så. 

As usual, sov jag bort halva... Men hör och häpna! Jag steg upp först i familjen och gjorde i ordning mig :O ?! For sedan till stallet. Ensam där, as usual too... For ut en sväng red med bitchen, skrittade i över en timma. Inte för att det var skritt hela tiden ;> Efter ca 800 meter från stallet stod hon på bakbenen och sen tjurade hon på. Ajja i överlag skötte hon sig ju (:
 
Här hade jag tänkt sätta in ett youtube-klipp med Beyonces sköna låt Halo men jag har ingen aning hur man gör, så det blev en länk ist. Kan inte någon förklara för mig? (:

http://www.youtube.com/watch?v=cVJ3Tj7t01Y

À bientôt - matilda

My Bad Luck

Blir en kortis idag för jag e inte på humör för att blogga. Får skriva nå mer intressant imorgon. Har iaf varit med Carola och Mikkan idag (:

My Bad Luck!!!

Btw nytt besöksrekord idag igen utan att ha skrivit ett enda inlägg under hela dagen :O?! haha, det är bra ;)

No, you can't read my poker face..

À bientôt - matilda



Julafton

Först måste jag bara säga, besöksrekord igår på bloggen =) Tack! Kommentera gärna era tankar kring det jag skrivit. Håller ni med eller är ni tvärtemot? Alltid kul att höra vad ni andra tycker ;)

Ja det blev ett till inlägg idag på julafton. Släkten kom precis och sociala jag sitter här vid datorn och degar x) haha ajja, ska gå härifrån när jag skrivit klart. Finns väl egentligen inte så mycket att säga om julafton mer än att samma sak år in och år ut. Kalle, julmat, julklappar... Jag är bara 17 år och redan  lite smått less, tänk stackars 100 åringar ;O haha.. Körde ju Vinka idag. Syrran åkte med och antingen satt hon och sjöng "I boxen Vinka står och äter lugnt sitt hö när ljudet henne når..." osv eller så gnällde hon över hur kallt det var och till det tillhör at jag inte frös någonting under större delen av turen. Bara om fingrarna då jag blev tvingad till att byta vantar med lillfjuppan.

GOD JUL nu allihopa

À bientôt - matilda


Merry Christmas

Uppesittarkväll, Ja måste ju säga att det lyckas jag ju med iaf. Sitter uppe ännu och är inte ett dugg trött, kanske inte så konstigt med tanke på hur sent det blivit tidigare kvällar menmen. Blir då att krypa till kojjs snart eftersom jag verkligen inte har tid att sova bort halva julafton. Släkten kommer vid två och en del ska fixas innan det. Ikväll har vi (familjen) inte gjort annat än att städa känns det som. Men behövligt var det. Typ bara mitt rum kvar, ni kan ju bara gissa varför det är kvar. Inte är det för att jag hjälpt till så mycket att jag inte haft tid. Eller visserligen har jag gjort det också men jag är så lat att jag inte orkat. Men plockar nog till all skit idag så behöver jag bara damsuga imorgon :P

Mina öron har blivit skonade från min far och mors gamla LP-skivor ikväll, tack och lov. Istället har det blivit någon blandning av dammsugar oväsen, Rix Fm och Lady Gagas Pokerface som jag verkligen gillar!

Oj nu blev det visst Julafton =) GOD JUL ! Vi får se ifall det hinns med nå fler inlägg idag, Annars så Från oss alla (Jag och Vinka) Till er alla, En riktigt God Jul!

- "Heter det dammsugare eller damsugare?"

- "Hm, det beror på vad man syftar på menar du städattrialjen så är det dammsugare"

À bientôt - matilda

God jul, عيد ميلاد مجيد, Весела Коледа, glædelig jul, hyvää joulua, Joyeux Noël, Καλά Χριστούγεννα, חג מולד שמח, क्रिसमस की शुभकामनाएँ, vrolijk kerstfeest, selamat hari natal, buon natale, Bon Nadal, priecīgus Ziemassvētkus, wesołych świąt, feliz natal, С Рождеством, Veselé Vianoce, Feliz Navidad, Frohe Weihnachten, giáng sinh vui vẻ, Merry Christmas


Samma sak varje år

Vilket sent första inlägg för dagen. Men kommer nog inte fortsätta att skriva tre inlägg per dag för så mycket hemma är jag inte i vanliga fall. Kommer nog ligga på ett till två inlägg per dag. Sitter inne på youtube för att lyssna på låtar jag inte har och ångar mig lite att jag inte har önskat mig Beyonces nya album I Am Sasha Fierce. Gillar många låtar därifrån (: Men tro inte nu att det är den enda musiken jag lyssnar på för jag e ganska spridd x) hehe.. men bland annat det :D

Sov bara sju timmar inatt så är lagomt seg. Kunde inte somna förräns typ halv fyra dels på grund av hostattacker och dels av att jag helt enkelt inte var trött. Men kanske bra att vara lite trött ikväll så man tar sig upp i lagom tid till imorgon för att hinna allt. Sjävklart står hästkörning på schemat och sen kommer släkten och det blir det vanliga på julen. Dit tillhör självklart Kalle Anka klockan tre. Vilket jag egentligen helst hade skippat men vi måste sitta bänkade.. Förstår liksom inte vitsen. Samma sak varje år, snälla låt mig slippa.. Inget fel på Kalle, orkar inte bara se samma sak flera år irad.

Vinka fick en liten julklapp idag, en massage som verkade vara uppskattad även om hon högg mot mig en gång och bet mig en, men hon vill inget ont med det. Hon är bara stel och det gör ont när man ska massera upp muskelknutarna. Ska bli diciplinerad nu när det gäller massage till Vinka. MINST en gång i veckan ska hon då få det, vill se resultat sen efter flera veckors masserande. Mjuk och smidig ska hon bli :P


Syrrans söta pepparkakshus

Tell them it 's me who made you sad
Tell them the fairytale gone bad

She's a maneater
Wish you never ever met her at all

I'm like a bird, I only fly away
I don't know where my soul is, I don't know where my home is

À bientôt - matilda

Julfeeling

Ojoj, tredje inlägget för idag nu. I'm surprised! Men det här är kul :D

Har ju skrivit tidigare att jag inte alls fått någon julfeeling, men nu känns det verkligen som jul. Har hållt på hela kvällen med att slå in julklappar, till alla, inklusive mig själv ;> haha... Ser ju inte vad jag ska få i julklapp för jag får ju bara kartonger att slå in ;>. Men måste hjälpa till med något eftersom vi (släkten) ska vara hemma här hos oss och det innebär att vi måste fixa lite annat innan också. Julskinkan är i ugnen (sjävklart inte jag som fixat den x)), pepparkakshuset ihop limat.. Lagomt stressigt, julstrssigt. Julfeelning helt enkelt.


En pumla ;) Syrran fotat ofc. www.mallanlu.blogg.se <- besök, säger hon..


En upplyst björk.


De julklappar jag köpt, en saknas dock.


Vinka för precis ett år sedan (07-12-22) =) Måste fota imorgon :P

Hoppas julfeelingen sprider sig till er alla

Lady Gaga - Pokerface
The Killers - Human


À bientôt - matilda

What else are we supposed to do


Inte långt efter att jag ätit min lunch så blev jag tvungen att gå en runda i huset för att tända alla fönsterlampor eftersom mörkret började falla utanför. Idag var det ljust lika länge som i förrgår, jag kan bara få sånna tankar ibland, lite knäppt.. Jag vet ;P Iallafall så när jag satt där i min ensamhet och åt så började tankarna fladdra iväg till sommaren. Men det kanske inte är så konstigt att man längtar till värmen och ljuset nu när det är som mörkast, vem gör inte det?

Lite bilder som beskriver det jag längtar tillbaka till och vad jag förknippar med sommaren


Westernridning


Vinka <3 (året runt ofc. men bilden var så fin)


Jordgubbar


Bada


Envis <3 (året runt ofc. men bilden var så fin)


Tävla :D

Everybody's got their problems
Everybody says the same thing to you
It's just a matter how you solve them
But what else are we supposed to do

À bientôt - matilda


Godmorgon

Drog mig nyss upp ur sängen. Att äta något, typ lunch, var min första tanke men är nog inte så hungrig så det kan få vänta till sen. Febern är borta, yes! Det tycker jag är jobbigast för kroppen att ha, man känner ju sig helt utslagen..

Nu ringer femte telefonsamtalet till mig idag och ja, det var dem som väkt mig ;>. Samtliga har handlat om julklappar. Känns faktiskt grymt skönt att vara klar med allt när de andra springer runt på stan som yra höns och kacklar. Den sista julklappen löste sig för mig så är klar (; Kanske slår in allt som affärerna inte slagit in idag så jag får lite mer julfeeling :D

Sitter annars och kollar vilka TVprogram som går idag på http://www.tv.nu/. Känns ju som att man inte har något liv när man är sjuk, sova, dator, tv, äta, musik typ... Men det är en bra sida där man snabbt får en överblick på vad som är utbudet för dagen. Mycket lättare än tidningen där allt är som i en gröt. Ser att det inte är något jag kommer att sitta bänkad till men finns ju nästan någonting att se under hela dagen iaf. Såg på filmen Populärmusik från Vittula igår, och vad ska man säga.. Det är ju nästan så man tänker en by uppe i tornedalen för "några" år sedan men filmen var ju väldigt extrem. Nu för tiden tror jag att de är lite mer civiliserade och har datorer och mobiler precis som oss som faktiskt bor i Sverige ;) Filmen var underhållande dock fattade jag ingenting bitvis då det hoppade en del men jag skrattade då mycket.

À bientôt - matilda


The dark day

Årets mörkaste dag idag. Då står solen i zenit på stenbockens vändkrets (; Det är nog det här som är meningen med det man lär sig i skolan, att man ska komma ihåg det mer än ett halvår efter också. Tyvärr misslyckas de flesta lärare med att lära ut så att man kommer ihåg det längre än till provet.

Förkylningen känns bättre idag även om febern inte har gett med sig ännu. Bara jag är frisk på julafton iaf. Skulle vara allt för surt att vara helt däckad då.

Nej, nu väntar en varm dusch.


Ett litet ljus som får lysa upp dagens mörka timmar.

Don't say the word if you don't mean it

À bientôt - matilda

Till Vinka

Till Vinka, mitt Flumm

I just want you close
Where you can stay forever
You can be sure that it will only get better

You and me together
Through the days and nights
I don't worry cause everything's ganna be all right
People keep talking
They can say what they like
But all I know is everything's ganna be alright

No one no one no one can get in the way of what I'm feeling
No one no one no one can get in the way of what I feel for you
You, you
Can get in the way of what I feel for you

When the rain is pouring down
And my heart is hurting
You will always be around
This I know for certain

You and me together
Through the days and nights
I don't worry cause everything's ganna be all right
People keep talking
They can say what they like
But all I know is everything's ganna be alright

No one no one no one can get in the way of what I'm feeling
No one no one no one can get in the way of what I feel for you
You, you
Can get in the way of what I feel for you

I know some people search the world
To find something like what we have
I know people will try, try to divide something so real
So till the end of time I'm telling you there is no one

No one no one no one can get in the way of what I'm feeling
No one no one no one can get in the way of what I feel for you
You, you
Can get in the way of what I feel for

Oh oh oh oh oh... 




Tack Ellen för att du fotat en så fin bild :D

À bientôt - matilda


Mest bilder

Orkar inte skriva så mycket idag, är ju sjuk.. Förkyld, feber och ont i huvudet. Går på alvedon... Sämre start på ett lov får man leta länge efter.. Har sovit bort mer än halva dagen också. Känner mig ganska så negativ inställd till allt just nu. Har knappt ätit något idag heller, orkar helt enkelt inte. Jag letar fram några bilder ni får ha tillgodo tills jag orkar skriva något vettigt..


Riina II

Jag som montéryttare

Älgen och Elefanten (Pelle Rigas och Dunder)

Jag och Olivia - länge sedan

Betesläpp 2007, synd på skärpan bara

À bientôt - matilda

If I were a bird, I only fly away

*Suck*... ja precis så känns det nu första dagen på jullovet. Inte min dag idag kan man ju säga. Började på morgonen att känna mig lite förkyld, inget märkvärt. Gick som sagt till stallet och for ut och skrittade Vinka, håller ju på att komma igång inför vinterträningen. När jag satt där och "åkte" häst, ja jag kan ju inte påstå att jag körde häst så mycket, bara ibland ;P så kände jag att jag började frysa. När jag kom tillbaka till stallet hade jag ont i huvudet och var allmänt trött i kroppen. Grattis, en förkylning serverad första lediga dagen. Men om det ska hända någon är det väl mig, säg mig någonting som går bra för mig just nu? Sen igår så gick inte "min" dator att starta, ja eller det är min och syrrans men bara jag som använder så jag säger att det är "min"... Åkte in till dator-doktorn idag så vi får se ifall dess liv gick att rädda eller inte. Den var trasig hela sommarlovet sen under mitten på hösten fixade vi den och nu är den lagom till lovet, trasig igen. My bad luck!

Är för övrigt glashalt ute, som Tobbe sa i stallet här om dagen "Om det blåser är det ju bara att ställa sig och hålla ut armarna så kan man ju åka in till stan". Dock blåste det ju inte när jag skulle gå till stallet idag så fick vackert gå i halkan, men jag använder då broddar ;) De gamla tanterna är smarta! jag ser inte det som 'töntigt' eller liknande. man behöver ju inte gå och spänna varenda muskel i kroppen och då får jag inte ont i knäna heller. Halkande dock ändå precis utanför gården då jag kommit hem men måste sett ut som jag dansade street lr nå när jag försökte återfå balansen men misslyckades och ramlade, men tror då att ingen såg mig x).
  På vägen till stallet så började tänka tillbaka lite. De isbelagda vägarna påminde mig om streetracet för några år sedan. Det var väldigt roligt att köra. Vinka och jag kom tvåa, kanske för att vi bara var näst bäst eller kanske för att de snabbare hästarna fick så mycket tidstillägg att de inte hade en chans att komma ikapp x) Ajja fint minne hur som helst! Sen är det så tråkigt i stallet också. Är nästan alltid där själv. Saknar verkligen Anneli och Britt, även om de bara är ett telefonsamtal ifrån så är det ändå tomt. Kan vi inte bara kopiera förra vintern men förändra några saker? Känns nästan som att ingentig vill som jag vill just nu. Känner mig allmänt negativ till allt förutom hästkörningen då. My bad luck, as usual..  

If I were a bird, I will only fly away. Away from this, from this I don't know what it is. What's the meaning of it, can't somebody tell me?

À bientôt - matilda

A consious mind

Första lovdagen, sovit bort halva. Ajja, det ska man göra!

Har bara stigit upp och ätit lite frukost/lunch så nu är det bara att knata iväg till stallet för att fara ut och köra under dagens ljusa timmar. Känner mig lite smått förkyld faktsikt, är väl för att man helt kan relaxa från skolan nu.

Kommer att skriva mer senare idag ofc :D

A consious mind

À bientôt - matilda

Inte för att rubriken har nå med inlägget att göra x)

The more I see the less I know

Äntligen, nu är det här, efterlängtat - Jullov :) Det betyder  mer tid åt fritidsintressen och mindre tid till skolan. Ja blir ju trots allt inte helt ledig då vi har ett psykologi arb. som vi knappt börjat på eftersom hjärnan verkligen inte funkar 20 över 8 på måndag mornar... Ajja har bara två frågor att svara på så jobbigt är det ju inte ändå.

Fredagen är planerad med att sova, köra häst och umgås med Elli, känns väldigt läge sedan (: Ska bli kul!
 
Skoldagen har varit ganska chill. Fick tillbaka mina två franska historier, mvg, trodde jag aldrig :P Är som en berg och dal bana i det ämnet. På en sak får jag VG nästa G sen MVG, känner inte igen mig i det mönstret... Julfika och lekar med klassen sen. Väldigt roligt :D Haha satckars André som började sjunga seriöst och alla garvade ;> Mannen kan tyvärr inte sjunga. Modig är han dock.. Btw. så blev min kaka ätbar också, t.o.m. god :)  
  Kanske kan sammanfatta den här terminen lite.. Har pluggat mindre än någonsin tidigare, har märkts på proven. Blir typ väldigt missnöjd då mina kompisar får bättre ;> haha e typ tävlingsmänniska egentligen. Men plockar bara fram det när jag vill och ids. Lite skärpning på den sidan till våren men brukar också vara mer motiverad på våren. Vi går ju mot ljusare tider då. 
 Halvtid på gymnasiet nu, känns också skönt. Bara ett och ett halvt år kvar til studenten. Känns nästan som nyss då  vi började där. Sjukt vad tiden går fort.
 
Bara en julklapp och en födelsedags present kvar nu. Men har en idé till julklappen iaf. Handlade två julklappar idag på stan med Carola. Vi är bara för lika! haha ;P 

When I sit alone come get a little known
But I need more than myself this time

Running through a field where all my tracks will
Be concealed and there is nowhere to go

The more I see the less I know


À bientôt - matilda 

 

En kortis

Har inte så mycket tid på mig att skriva så de får bli ett kort inlägg, även om jag mer än gärna hade skrivit ett lite längre.

Känner mig väldigt produktiv idag då jag efter skolan både har hunnit att köra häst och baka. Precis innan jag stoppade in kakan i ugnen så tänket jag "det här kommer att bli pannkaka". För det såg definitivt inte ut som när mamma gjort smet + "glasyr". men efter 13 minuter i ugnen såg den normal ut iaf. Återstår bara att smaka ;>

Sista dagen i skolan 2008  imorrn, så skönt, helt ofattbart typ. Går trots det full dag menmen ska inte klaga då jag är helt ledig på fredag istället (: Hmm.. få se här blir 26 dagar ledigt sen (jullov + utlandsresa). Det är ju nästan en hel månad jue! hehe, menmen väl behövligt är det!

Måste gå nu, kort inlägg som sagt

À bientôt - matilda

Ni har väl lyssnat på länken jag la in igår?

Ett gott skratt förlänger livet

Hund- och kattmänniskor, alla andra för den delen också!

ttp://www.rixfm.com/webbradio/?type=audio&id=3529

lyssna och njut ;D

À bientôt - matilda



 


Tidsfördriv

Fet hål i skolan, nu är det dock "bara" en timma kvar till språk, franskan börjar. Varför skolkar du inte? Tänker du säkert men eftersom vi har ett arbete som måste bli klart den här veckan så känns det väldigt dumt. Bara att stå ut men nog klarar jag det (:

Har ont i huvudet också, har haft det sen igår kväll.. Säkert att det är alla prov och redovisningar som vi haft. Skulle egentligen bara ha en redovisning kvar efter idag men kommer att ha en på torsdag också eftersom vi inte var full grupp idag på Ped. Led. så grymt irrriterande, hade gärna gjort bort det. Dessutom skolkade personen i fråga också, var inte ens sjuk! Ännu mer irriterande!

Eftersom jag har så mycket tid på mig nu så kan jag ju ta och skriva om mina åsikter angående Bodens 90årsdag. Beslutet i kommunfullmäktige blev att det ska vara. På ett sätt känns det ju rätt att det ska uppmärksammas att Boden fyller år, dessutom när det är jämt också. Men med tanke på hur mycket extra pengar det kostar och anatgande av hur många personer som kommer gå dit och kolla så känns det bortkastat. Kan ju säga att jag mest troligt (99,9%) inte ska dit. Tror inte att så många andra ungdomar, barnfamiljer eller pensionärer kommer att gå, vem ska gå? Sätt pengarna på annat! Ett förslag som en politiker tog upp var att sätta de på äldreomsorgen. Satsa mer på ungdomarna säger jag. T.ex. ungdomsverksamheten inom travsporten i Boden. ;P hehe

Ser på klockan att det här har tagit elva minuter så jag har ganska lång tid på mig att skriva mer. Men då kommer ju längden vara där efter också. Men med brist på annat är det väl bara att fortsätta. Alla andra i klassen har slutat eftersom de läser tyska, typ bara jag som läser franska och de få som är kvar kämpar på med sitt NKarbete som ska vara klart till imorgon så man vill ju inte störa dem i onödan. Känns lite surt att de andra åkt faktiskt.

Mamma fyller år idag så släkten kommer, Grattis Mamma! :D

Imorse när jag satt på bussen till skolan fick höra (Rix Morronzoo) hur en hunds respektive en katts dagbok såg ut, det var något kedjebrev som Roger (en av programledarna) hade fått och jag måste medge att det var roligt. Precis så som man tänker det. Gå in på Rix Fms hemsida och lyssna vettja (; Ett gott skratt förlänger livet.



No need to worry about everything I've done

Don't look back got a new direction

You're still a part of everything I do



À bientôt - matilda

Hakuna Matata

Så vare färdig pluggat för denna kväll. Har inte gjort annat men satstar man på ett högre betyg har man ju inget annat val, "tyvärr" kan det kännas som ibland.. Ajja sista provet 2008 imorgon, fett skönt (: Bara tre dagar kvar i skolan nu, ledig på fredag eftersom klassföreståndaren inte ser någon mening med att gå till kyrkan för att sedan gå hem, jag håller med, precis min filosofi.

Annars har jag varit på kommunfullmäktige idag, med skolan. Inget jag hade gjort frivilligt direkt. Från början när politikerna började snacka tänkte vi alla "Åh, nej, suck". Det var verkligen jätte tråkigt. Men sen kom ärendet om att fira Bodens 90års dag upp och man hörde att politikerna blev "argare och argare" varje gång de begärde att få gå upp i talarstolen. Riktigt kul faktsikt och vi fick skratta i smyg i mellanåt. Vet inte vad beslutet blev eftersom våran lektionstid tog slut och vi lämnade salen... Vad tycker jag själv om det firandet? Orkar verkligen inte skriva om det nu eftersom jag är jätte trött men kan göra det någon annan dag (:

Såg även Lejonkungen på skolan idag, på engelska dock.. HAKUNA MATATA! (;

ILY

À bientôt - matilda


emptiness

Har nyss suttit inne och kollat runt lite på pixbox. Har inte så mycket annat att göra. Känner mig ganska tom innombords, jag vet inte varför. Har väl haft så mycket att tänka på tidigare med skolan och allt å nu är det bara fyra dagar kvar innan jullov. Halvtid på gymnasiet, måste ändå säga att tiden har gått fort. Våran klass är lite rolig egentligen. I början av terminerna är vi inte så sammanhållna men mot slutet av terminen så känns vi mer som en klass.. :P Eller kanske bara är tom för att jag inte vet vad jag ska känna annars..

Syrran har varit bortrest i helgen rätt skönt ändå eftersom vi bråkar och tjaffsar om allt och inget annars.. Väldigt jobbigt i längden. Sen var det de där med fotbollsmatchen jag lovat henne.. Är snö upp till knäna på mig menmen blir väl någon blandning av fotboll och rugby till veckan.

Mor fyller år på tisdag så måste hitta på något att köpa till henne också, någon med en idé vad man kan ge till sin mamma? Blir stan efter skolan, fast egentligen har jag inte tid med det. Vinka + sista plugget 2008, kändes skönt att skriva det så gör det igen, sista plugget 2008. :D haha ofattbart (: 

Önskar att alla hade en sådan på sitt tangentbord, enn knapp som det bara var att trycka på, en direkt länk hit. Lite coolt egentligen. Mångamångamånga besökare hade jag nog haft då också. Nog äre väl rätt okey nu men hade varit mycket roligare om de var fler. Skulle den här knappen nu funnits hade den väl sett ut som något i den här stilen



Sen är det roligt när det man gör uppskattas. Det är de som gör att man vill fortsätta. En uppmuntran till någon kan betyda mer än vad man kan ana. Uppmuntra mer!

I wish you were here... 

À bientôt - matilda

J'vla snö

Inatt har det snöat. Idag har det snöat. Det har kommmit mycket snö. Det har kommit väldigt mycket snö. Jag vet inte om jag tycker det är bra eller dåligt. Jag har ju iallafall inte behövt skotta någonting. Så hitils är det väl bra, bara inte körvägarna är helt igen snöade imorgon.

Julmarknad i kyrkstugorna idag. Somliga är lite mer desperata än andra för att få sitt hemmagjorda hantverk sålt. Blev iallafall att köpa två julklappar. Bara tre kvar och två födelsedagspresenter. Någon idé på vad man kan köpa?
 
Ja annars har ju all denna snö som fallit ner från himmlen varit det alla pratat om. Diggar granntanen som sa "Kan vi inte flytta till Thailand istället", "Jävla snö"... :P haha.. Två bilar har kört fast på gatan också, underrede har tagit i snön så de fastnat, de kanske förklarar lite hur mycket snö det verkligen kommit.

Även nu ikväll har jag blivit matad med "gammal" musik som kom ut för 30 år sedan typ. Kan ju inte direkt påstå att den är bra. Garvar mest åt kören som sjunger "lalalalala" i bakgrunden. x) Så nu måste jag lyssna på lite bra musik så att inte den där stenåldersmusiken fastnar.

I miss talkning to you...

À bientôt - matilda

 

Poor Sid

Blev inget blogg inlägg igår, fy skäms på mig! Men får väl slänga iväg minst två idag istället. Känns som att ett per dag är lite då min kompis hunnit med tre blogg inlägg igår ;> men kanske bättre med ett per dag än tre på en dag "en gång i veckan" :P? Eller?

Gick bara till kvart i två idag för att matteläraren kom och sa att matten var inställd, hela klassen jublade högt  ;P haha... Stackars Sid.. Hämtade ut mitt nya pass, ser ut som ett miffo på bilden ;> Blir aldrig bra på kort... Känns verkligen som avresan närmar sig nu (: Har faktiskt börjat längta lite...

Måste just nu stå ut med pappas "Absolut Music" vinyl skiva som kom ut för 35 år sedan. Inte direkt några låtar som hade passat in på "rix top 6 klockan 6" precis... Snälla ge mig hörselkåpor, någon?

Känns som att jag bara skriver lite kortfatat  nu men tror att jag egentligen e trött ;> btw... så fick jag skolkatalogen idag, jag vet lite efter alla andra, varit en del tjorv med det där men det löste sig till slut ;b hehe

Såg även idag att Kevin vann Idol, varken bra eller dåligt tycker jag, är inte så insatt... Såg dessutom bara när de lästa upp vinnaren ;P

À bientôt - matilda


Toppa med O'boy

Kylan biter fast i kinderna, man ser ångmolnen som växer sig större mot en, knarret mellan järnskor och snön. Just Love it! Tyck jag e lite småtöntig nu men när det känns som bäst så "toppa med o'boy"! nee, men då känner jag glädje tårar, typ två tre stycken som kommer. Det är så fint, känslan är så härlig, lycka, glädje. Obeskrivligt! Som en drog, jag blir då beroende! Ja så kan man nog beskriva dagens körpass, det första på ja gud vet inte hur länge som helst med Vinka känns det som. Men pausen har gjort oss båda gott! Vi var båda lika taggade och motiverade, nu ser vi framemot vinterträningen.

Lucia imorrn. Börjar skolan senast klockan nio, vi får typ komma när vi vill... Sen alla björknäselever håll utkik efter IB's egna luciatåg! ;D haha... De vill ha massor av publik!

 Plötsligt händer det...

Sitter annars här och njuter av ljuv musik!.. Disturbia, Handlake Village, Tattoo, Blackest Eyes, She's Moved On, Burning Inside, The Way I Are (Och JO, både mikkan å carola, låten heter faktiskt så!)  osv... Härligt Chill!

À bientôt - matilda

Znark!

Tänkte att jag skulle skriva  nu innan allt plugg drar igång. Blir fetplugg på engelskan ikvl men sen äre snart slut på allt! "BARA" två prov och två redovisningar nästa vecka.. Varför valde jag att gå den här plugglinjen egentligen? Är så skoltrött nu... Men blir ju halvtid på gymnasiet nu till jullovet och jag måste säga att tiden gått väldigt fort ändå. Finns ingen program annars som jag skulle vilja gå på som jag vet finns.. Får väl hålla ut. Kanske inte så intressant att läsa om min skola egentligen men det är bara det jag måste tänka på just nu... Håll ut till jullovet bara så lovar jag roligare och mer intressanta inlägg om du lovar att komma tillbaka och läsa.

Höll seriöst på att somna på samhällslektionen, läraren är ju som ett levande sömnpiller! Nog för att han ibland kan säga lite småkul saker men i överlag så Zzzzznark!

Detta giver icke bröd och ej heller limpa..

À bientôt - matilda

Who killed Abraham Lincoln?

Klockan är nu elva på kvällen och jag har precis pluggat färdigt till svenska provet om litteraturhistoria imorgon, tror jag iaf. Var efter skolan på gamla högstadieskolan och intervjuade rektorn, kändes lite nostaligiskt att gå in i skolan. Sen inhandlade jag även första julklappen, kan självklart inte avslöja här till vem och vad men det blir nog bra (: Järnet hem för att plugga, jag vet, det låter tragiskt men jag har kravet på mig själv att skriva MVG på proven i svenska ;> Bara att kämpa på för det!

7 dagar kvar till jullov också :b Härligt!

Taggar hästkörning som f'n på torsdag (;

Nej blir inte mer än så här idag, har inte tid, är trött efter allt plugg och imorgon lär det inte bli bättre. Kan inte någon förklara varför jag ska veta vad kongressen i USA få bestämma, Vem som dödade Abraham Lincoln osv ?

À bientôt - matilda

I want to scream

Jag vet inte vad jag ska skriva, eller jag har så mycket känslor inombords just nu så inget kommer fram. Inget blir gjort. Har varit hemma från skolan idag, sjuk, men imorgon måste jag gå. Tiden då jag inte sovit har jag ägnat åt läxor vilket är mer än halva dagen. Har bara ätit annars. Det är sjukt hur mycket vi har nu egentligen. Vill bara kasta ut allt genom fönstret och skrika.

Don't think you can come back later and everything will be like before.. Känns som om jag varnat gång på gång, jag orkar inte bry mig längre. Men things never gonna be like before. På din resa måste du ta med alla, det går inte att vända dig om när du är själv och ropa efter oss andra, då är vi inte kvar. Tänk till en gång till.

Även om jag inte kanske uttrycker mig på bästa sätt så är du den som vet mest om mig, uppskattar dig som bara den... Går att prata om allt med dig, puss gumman!

Känner mig för stressad för att skriva mer nu. Måste plugga ;>

Uppskattar dig som f'n!

Lite hackigt inlägg men det får duga, kommer ändå inte att bli bättre än så här!

En liten paus..

Sitter egentligen vid datorn för att svara på några frågor i litteraturhistoria om upplysningen. Visst låter det kul? Eller inte. Men inte för att det är extremt tråkigt som jag skriver ett kort blogg inlägg i stället utan för att min hjärna känns som en deg. Känns som om jag har feber just nu, förkyld är jag då. Helt fel tillfälle att bli sjuk på, så  mycket i skolan som man verkligen inte får missa... *suck*

Annat än att jobba idag har varit att städa i stallet, har städvecka denna vecka.  Fast det var ju egentligen inte jag som städade utan mina über snälla föräldrar, tack! Hade verkligen inte orkat göra allt själv idag.

Imorgon får Vinka skor, JIPPIE! Hinner dock inte köra förräns på torsdag så tagga till då :D Känner verkligen suget nu att börja träna häst regelbundet efter att ha vilat ifrån det i någon vecka nu. Ska jag vara ärlig så har det faktiskt varit väldigt skönt emellanåt ;p

Sen var det där med träningskort... Ja, jag var seriös när jag skrev det men ska försöka tigga till mig en gratis vecka utav någon av mina kompisar först, men det blir nog inte de två närmsta veckorna nu. Då måste tyvärr skolan komma först.

Btw så känner jag mig också pepp på utlandsresa efter nyår (:

Nej, nu ska jag återgå till hästmänniskornas land (Ja, vi har om det i svenskan, litteraturhistoria,  och det kommer ett blogginlägg om det när jag känner mig redo), Eldorado, Rousseau, Jonathan Swift osv men ska även försöka att bli frisk, kanske det blir bättre av lite Ben & Jerry's glass :P?

À bientôt, matilda


Öppna inte brödinkastet

Bloggtime!

Jag gillar inte, eller jag kan nog nästan använda ett sådant starkt ord som hatar, folk som inte gör vad de sagt att de ska göra. Ett exempel. "jag smsar dig imorgon (tisdag)"... Fyra dagar senare har det ännu inte sagt pling i telefonen och inget mejl har dimpt ner i inkorgen. Tyvärr tappar jag förtroendet för folk som säger och inte gör. Om man nu sagt kan man ju säga till att "Jag gör det inte" eller så behöver man inte öpnna brödinkastet för att säga vad man ska göra! Känns som att det är något liknande fall för mig varje dag, kan du också känna så? Eller är jag bara konstig som ens orkar bry mig?

Sen var de det här med "nyttig vecka" som jag skulle ha nu efter att ha fikat så mycket helgen då jag fyllde år... Det har gått över förväntan.... Dåligt ;> ! Veckan har inte varit så speciellt nyttig direkt, de kvarvarande tårtresterna + annat fika, en pizza, mat från kina, mat från max och även kladdkaka ;S Blir till att skaffa ett träningskort på Step In inom kort.. Har ju ändå inget annat jag gör om kvällarna än Vinka som inte tar så speciellt mycket tid och de flesta kompisarna har träningskort där så det är bara att haka på.

Om du är nyfiken om vad jag gjort idag så läs vidare annars så kan du skriva din kommentar på en gång ;P..

Jag har jobbat och även varit hos Envis och Kört - underbara häst -
 
Nu har jag egentligen en fet hög med plugg som borde tas och förminska men msn lockar mer...





"Are we human? Or are we dancer?"



Rubriken blir inte roligare än såhär..

Då var det dags att än en gång tillaga ett blogg inlägg. Har inte hunnit fundera ut ingredienserna ännu, men vi slänger i det vi hittar.
 
Kollade nyss in på Aftonbladets hemsida för att kanske hitta någon nyhet att kommentera , men ingen som föll mig i smaken tyvärr. Letade även på andra ställen, men förgäves. Har inget annat i hjärnan heller eftersom det är fredag, ni vet sista skoldagen på veckan och ingen sovmorgon har jag haft heller. Mina två kära vänner skrattde en hel del åt mig och mina otroligt smarta och väluttänkta felsägningar. Jaja man får väl leva med att vara underhållaren ibland också. Annars har vi haft sista idrottslektionen för hela år 2008, fatta så otroligt skönt. Idrott är inte mitt ämne direkt, ännu värre är det att ha det på en fredag morgon då man inte äns vaknat...


Snart är julen här..




I will go back to the corner where I first saw you..



Skyller på trötthet...

Funkar ju bra det här med att blogga varje dag, besöksantalet har stigit med marginal. En bra taktik alltså.
 
Önskar nästan jag kunde skriva något intressant idag men min inspiration ligger på 0, tyvärr. Vad gör jag just nu då? Tja satt mig ner för att blogga och lyssnar på lite bra musik. Skönt för själen iaf. Kanske inte lika bra att allt plugg blir liggande, orkar inte just nu helt enkelt. Det grudar sig kanske lite i att jag är trött. Det har inte minst visat sig på skolan idag. Gått in i en annan tjej + en dörrkarm (; Jag har dålig syn men använder linser, trots det så "ser" jag inget ;> Illa! Sen har hemtelefonen lika mycket damp som bussdörren imorse x). Inte nog med det så körde bussgubben (busschaffisen) fel väg hem ;> Dagen har kanske varit lite upponer ;P

Is this all of me
Is there nothing more of me than this
I would rather be
One of the faces that you'll miss, no
Do you care, well I don't know, no
I'm struggling not to let go

Som kycklingar..

Tredje dagen i rad jag bloggar nu, kommer det hålla i sig i fortsättningen, vad tror du?

Kan fortsätta att konstatera... Det snöar ute. Jag vet att jag har önskat snö tidigare men nu äre lagomt tycker jag, behövs inte nå mer. Blir bara jobbigt att skotta sen (;

Dagen i skolan har nästan fortsatt som igår, full med skratt. Vi har ju gått på gymnasiet i ett och ett halvt år nu och ändå hittade inte jag och Carola till datasal ett idag x) Vi sprang  runt som "kycklingar", Ja, Carola uttryckte det så.. I skolan och knackade på några datasalar utan framgång :P I slutändan fick vi be om hjälp för att hitta, så det kan bli!

Annars är veckan chill och jag väntar på att Vinka ska skos så vi kan komma igång med vinterträningen, känner verkligen suget nu. Är som en drog att träna häst. Man blir beroende helt enkelt.


Vinkas bästa bild, eller inte (;?




I feel I've come to realize
How fast life can be compromised
Step back to see what's going on
I can't believe this happened to you
This happened to you..

Jealous

Vill också..

... Åka till Thailand i typ tre veckor nu som andra :P Så skönt det skulle vara. Men iof. blire ju utlandet efter nyår men hellre Thailand än dit jag ska! Ska nog vara glad för det man får ändå.

Skoldagen har annars varit full i skratt. Främst Antons beskrivning utav någon skräckfilm och hans "lek" med lingonsylten som skulle visa vad som hände. Men även också Anton (igen) och Jonnie under våran diskussion under Religionen. Hahah x) För härligt bara (:

Dagens mående: Har int känt efter, typ
Dagens frisyr: "Lockat" och utsläppt
Dagens klädsel: Nudie-jeans och Peak munktröja
Dagens händelse: Skolan, Stallet
Dagens vill ha: Thailandsresa
Dagens saknad: Alla utflyttade stallkompisar
Dagens väder: Vet int ;> Är ju mörkt ute!
Dagens köp: Lär int bli nå 
Dagens klantigaste: Inget extremt jag kan komma på nu
Dagens roligaste: Anton
Dagens sötaste: Carolas "Surror"
Dagens låt: Porcupine Tree - She's Moved On

Ohja, jag är SNÖ!


Porcupine Tree - She's Moved On
So for a while
Everything seemed new
Did we connect?
Or was it all just biding time for you?

She changes every time you look
By summer it was all gone
Now she's moved on
She called you every other day
So savour it it's all gone
Now she's moved on

En vän är en som vet allt om dig och ändå tycker om dig

En helt vanlig och seg måndag håller på att ticka mot sitt slut. Måndagar är verkligen inte min dag, första dagen efter helgen, ingen sovmorgon gör mig nästan deprimerad.


Efterlyste ju frågor av er läsare (du) men jag har inte fått någon, varför? Antingen är du inte intresserad av att läsa, men ändå läser du? Förklara det snälla. Eller så kanske det ligger till så att du redan vet allt om mig? Isåfall blir jag rädd, på riktigt, för jag vet inte allt om mig själv, vad jag vet..



Tänkte ge dig lite citat

"Han har hört vad vi har sett"
"Tänd nu innan jag ser något"
"Glöm dina bekymmer imorgon kommer det nya"
"Lyckan är lik en parfym; vi kan inte stänka den på en annan utan att ett par droppar faller på oss själva"


"Man väntar så länge på att bli vuxen, men det blir man inte. Man blir bara äldre"

RSS 2.0