New age - New look

Jaha, första bloggen som 17åring då. Inte alls märkvärdigt egentligen. Man räknas ju bara som ett år äldre. Man blir inte längre,  intelligentare, snyggare över en speciell dag heller. Hade jag som proffs inom någon sport suttit i en intervju med Peter Jihde hade han bergis frågat - "Hur känns det?"


Ja hur är egentligen känslan när man fyller år? Alla människor är nog väldigt olika på den punkten. Personligen tycker jag att det är rätt så kul men samtidigt inte. Känns faktiskt "jobbigt" när släkt och andra kommer för ens skull. Kan tyckas sjukt att man känner sin besvärad över det, men jag vet inte. Gillar inte den tanken bara. Det roliga (från den här (igår) sjuttonårsdagen) är när man bjuder hit de närmsta vännerna.

I fredags var mikkan och carola till mig och jag hade (okej, med lite hjälp då) lagat, enligt oss alla tre, jätte god mat. Potatisgratäng och fläskfilé med pepparsås, mumma (: Vi såg även filmen Sex and the city - the movie som var över två timmar lång, det trodde inte vi när vi satte på filmen men jag kände i soffan när mikkan började känan sig lite "rastlös", jag tyckte dock inte att filmen kändes så lång för det var faktiskt bra, inte okej, utan bra.

Själva födelsedagen då, ja som alla andra måste jag väl säga. Elli kom hit på kvällen och grattade mig eftersom hon inte kunde komma på fredagen. Vi hade då kul och vi såg även filmen Disturbia en thriller-drama. Malin såg den även med oss och filmen var väldigt bra. Tänk om du bor granne med en mördare? Någon måste ju göra det.

I dag blir det en efterlängtad sväng till Envis, sjukt hur mycket jag saknar honom.

My new look (håret), tycks ;p?



Don't think it's okay, I'm still disappointed...

Jag kan inte vara social när jag pratar

Tror ni jag bättrat mig med allt som jag skrev i tidigare inlägg att jag måste? Självklart inte! Vaknade ca tretton minuter över nio i morse och bussen går strax efter halv tio. Jag hann då duscha osv iaf. hehe... Hade bara en lektion också så jag var hemma till halv ett typ. Saknar faktiskt fredagarna i ettan då jag alltid slutade till lunch. Varit till stallet en sväng och plummsat i snön med en bråkig (läs bitchig) Vinka... Jobbigt ;P Hahah men hon är för söt sockerhjärtat.

Blev nyss avbryten i mitt skrivande av att en "telefonförsäljare" ringde. Det var typ från Ellos men usch vad jag hatar deras tillgjorda röster! Vilket tråkigt jobb egentligen, att ringa runt till folk för att sälja saker. De flesta blir ju ofta sura och förbannade över telefonförsäljare. Måste ju vara ett av jobben man tar mest skit på. Lyckligtvis har vi någonting som heter NIX telefon så att man för det mesta slipper dessa telefonförsäljare. 
 Men om man nu lyckas hamna hos någon "trevlig" person när man ringer runt så gäller det att ha bra övertalningsförmåga för att få folk att köpa varan eller tjänsten man säljer. Tycker du att du har bra övertalningsförmåga? Tänk efter, hur många gånger av tio får du din vilja igenom?

Jag tycker att jag själv har ganska bra övertalningsförmåga. Tror, eller är rätt så säker på att mina vänner också håller med om det. Det är både på gott och ont faktiskt. Livet leker ju när det flyter på som man vill men när jag inte lyckas få min vilja igenom blir jag lätt lite småsur eftersom jag inte är van det. Det bästa med bra övertalningsförmåga är ju att det oftast blir som jag vill. (: I "regel" får jag väl min vilja igenom sju av tio gånger.
 
När jag satte mig ner för att blogga tänkte jag att jag skulle skriva om min helg, som har varit riktigt trevlig, rolig och underhållande.
 På fredagen så gick jag hurtigt i femton minusgrader ut till Mikkan i "boschen" för att umgås med henne, Anton och Moa. Vi tittade lite på Idol (som jag inte brukar göra) och Moa sa en ganska rolig sak "Nej, Robin får inte åka ut. Vad ska man då titta på?" hahah, tycker det säger en del av hur värdelöst programmet är egentligen.
 I lördags satte sig nästan samma gäng på bussen till Luleå (jag, mikkan, anton, elli och carola) som i övrigt var ganska så full med lumpare. Det var blandat utseende på dem (; Lite smått wearda saker snackade de om också bl.a. skalliga finnar, menmen ;P Väl i Luleå så såg vi på bio, Twilight. Jag tyckte då filmen var bra, lite fult bara när de "sprang" uppför träden men annars så (: Edward Cullens, vampyren, utseende var det ju inte något större fel på heller. Sen hemma igen satte jag och Elli oss framför hennes TV och såg en annan film, Sleepy Hollow. Den var också bra, även om den gick ut på att hugga huvudet av folk. Har annars skrattat jätte mycket i helgen, jobbigast är när jag får ont i magen och inte får luft. Men "allting gott för med sig någonting ont", eller?

Känns nästan som att jag skrivit en hel roman nu så jag bjuder på en bild eller fler då ;P

Ställ gärna frågor om mig eller skriv vad ni tycker att jag ska blogga om i kommentarfunktionen så svarar jag i största möjliga mån och förhoppningsvis bloggar jag om det ni vill läsa om (: 
 


Hösten -08


Våren/Sommaren -08 || Vintern -07/08    

It's only the difference between looking and seeing. Look long enough and if you're doing it right you get to see 

You're not coming back, I got a reason to cry...

Bjussar på mikkans sköna ord en dag på bussen "Jag kan inte vara social när jag pratar "
                           

Time to wake up

Dags för ett nytt inlägg igen då. Mitt i veckan, hälften avklarat, hälften kvar.. Känner mig ganska sliten och trött, somnar kring ett-snåret på natten och väckarklockan ringer strax före klockan sex då jag inte har sovmorgon. Nej, jag måste bättra min själdiciplin och bättra mig med sömnen!

Vilken tur för mig att jag har sovmorgon imorgon så jag kan skjuta upp på det mer (att bättra mig), det är något jag har blivit bra på nu på sistonde. Hur många dagar har jag inte tänkt höra av mig till Roger och säga när jag vill att han ska sko Vinka? Hur länge har jag inte tänkt höra av mig till Anneli för att säga att jag gärna vill komma för att träffa och rida Envis? "min" Enis.. Saknar honom (och Anneli) som tusan! Hur mycket sjukter jag inte upp allt pluggande så jag har panik (eller njae, kanske inte panik men nära inpå) dagen före? Vad har hänt med mig egentligen? Förr så tog jag tag i saker och ting på en gång, gjorde bort läxor och dyl tidigt så jag slapp ha allt liggande. Det är tragiskt och se hur jag blundar och bara skjuter allt framför mig. Måste, måste, måste bättra mig!

Sen vill jag bara säga att MIN HÄST ÄR BÄST! Nu tänker ni som har häst: "nejnej, min är bäst!". Ja, jag håller med er också, för er är eran häst bäst (förhoppningsvis). Men min häst är bäst ändå.. för mig.. 
   Hon kanske inte springer snabbast, hoppar högst eller dansar vackrast fram på ridbanan. Hon kanske inte har det perfekta proportionerna, fina steget eller högst poäng på utställningar. Hon har kanske inte den vackraste färgen, längsta manen och tjockaste svansen. Men titta bortom prestationer och utseende så har hon det bästa temperamenet (okej, lite bitchig ibland då) och varmaste hjärta som finns. Det är min ponny det <3 För mig är hon bäst, precis som hon är!
   Det spelar ingen roll om hon någonsin kommer sänka rekordet (jag syftar på ponnytrav, men om ni t.ex. tävlar i hoppning så ta det som hoppa högst), vinna alla lopp osv. Jag kommer inte älska henne mer eller mindre för det, för jag älskar henne med hela mitt hjärta redan. Hon presterar nog i mina ögon genom att bara var den hon är, att alltid finnas där, gnägga glatt åt en när man kommer, trösta en när man är ledsen, listan kan bli lång... 
   Jag hoppas innerligt att ni andra också kan känna så med era hästar/foderhästar/sköthästar/älskligshästar, att det inte spelar någon roll hur någon annan ser på ens häst, att det inte spelar någon roll vad de presterar på tävlingar för i ens egna ögon är ens egna häst BÄST! 

Vinka kommer alltid vara bäst i mina ögon, min bitch, mitt flumm <333




where there's pain, there's still feeling and where there's feeling, there's hope

I'm sittig here, looking at some pictures from the summer and I realize that I never have miss a summer like I miss the summer of 2008

Fast i msn-träsket ?!

Sitter inne på msn och driver totalt meningslösa konversationer med lite blandat folk, eller alla kanske inte är så meningslösa men ändå. Tänk vad msn kan fördriva en hel kväll, man loggar in och börja skriva med någon, sen kommer nästa in och nästa osv. Sen är man fast. Roligast är väl att snacka med de man inte snackar med så mycket annars. Hur kommer det då sig att jag börjar blogga mitt uppe i sex stycken trevliga msn konversationer ?
 Jo, min kära vän Mikkan och jag snubblade in på att prata lite om bloggar och då kom jag på vad jag ska skriva om...

Det jag skriver i bloggen är väldigt ytliga saker om mig, mest vad jag gör och vad jag gjort. Men de/ni som läser måste ju uppenbarligen vara intresserad av vad jag gör i mitt liv eftersom ni läser? Har jag fel?
Jag känner inte riktigt för att skriva av mig allt det tunga jag bär på, känner att det är inget allmänheten behöver veta. Det räcker att mina närmaste vänner vet om det. Jag har ju tidigare bloggat om att jag har blogg för att jag känner ett behov av att skriva av mig och det stämmer fortfarande. Jag skriver av mig det "lätta" här i livet för så känns det betydligt lättare att bära med sig det tyngre. Även om det kanske hade varit bättre för ens inre att bli av med allt tungt.
 
Livet känns ganska platt just nu, varken bra eller dåligt. Allt bara rullar på som vanligt.. Lite omväxling skulle inte skada.

Var nå föredrag om utbytestudent idag och lite inspirerad blev jag allt. Tänk nytt land, nya människor, ny skola, inga krav osv. Helt enkelt en chans att starta om lite på nytt. Men samtidigt finns det något som gör att jag inte skulle åka. Har ju Vinka och ska man dra iväg utomlands ett år har man ju ingen möjlighet att ha kvar hästen. Jag skulle aldrtig förlåta mig själv om jag sålde min Vinka, min bitch <3 

Ciao, alla trevliga!

You're still the one I dream about... 

Torsdags blogg

Dagens blogginlägg kommer inte helt oväntat från skolan. Börjar se ett mönster att jag bloggar på torsdagar från skolan. Idag är det extra lång dag på skolan och jag kommer inte att vara hemma förräns vid tio eller elva på kvällen. Skolan slutar vid fem och sen är vi sex stycken prsoner från klassen som har valt att åka til Luleå för att se teater, Romeo och Julia. Har bara hört att den ska vara dålig så vi får se, kanske inte är så bra val att åka dit men det blir nog trevligt ändå, förhoppningsvis.

I senaste blogginlägget så önskade jag ju snö och gissa vilken färg marken har nu (: ? Jo den är vit, så mysigt ;P De är så fint ute när solen lyser mot snö så den glittrar (;..

Har idétorka just nu, kommer inte på något roligt att skriva om.. Jo, jag kan ju fortsätta att gnälla över alla redovisningar. Självklart blev ju våran redovisning i religionen om Änglar framflyttad en vecka :( Jag som t.o.m. hade tränat till den och allt. SURT! Ska redovisa i aktiekunskapen idag, om SSAB.. Hur kom jag ens på att välja SSAB ?Jag fattar inte, verkligen ett tråkigt företag, alla kommer ju typ somna ;P haha..

Btw.. Stavas det symptom eller symtom? Vad vet/tror du ;p? Kommentera ;D

Ska börja dra mig ifrån datasalen nu och mot engelskan. Vi håller på med något projektarbete, jag jobbar med "E", rätt chill (; Jag har verkligen inte gjort mycket, mest bara suttit och sagt "Ja, det låter bra".. "E" är väldigt bra på engelska så det var rätt kompis att jobba med ;P haha.. Vi är typ nästan klara också, skönt (:

Ciao

Because of you...

Powerpoints och förnadjur

Klockan är strax före kvart över elva på kvällen nu. Mitt hitils senaste blogg inlägg ( tolka det som ni vill (; ) men jag känner bara för att skriva av mig lite. Tänk förr i skolan (tänker mest på nian) så hade vi massvis med inlämningsuppgifter vi skulle skriva själva, jätte kul tyckte jag som börjar inse mer och mer hur roligt det är att skriva, vad jag saknar det. Nu för tiden i skolan har vi grupparbete på grupparbete på grupparbete och redovisningar på redovisningar osv, Powerpoints på powerpoints, ja ni förstår principen . Jag är LESS, ge oss (iaf. mig) fler skivuppgifter NU...! I dag på svenskan fick vi några instuderings frågor att svara på och jag var nog den enda som med entauisiasm började svara på dem, jag kände.. Äntligen! får vi skriva något enskilt, Jippie :D Nu när ni läst det här tycker ni säkert att jag är helt knäpp i huvudet och möjligt att jag är, men sån är jag ;P

I övrigt känns det som att man inte gör annat än skolan. Stallet på kvällarna tar max en halvtimma då hästen vilar, sen sitter man hemma och degar (fast man borde plugga). Nog för att det kan vara skönt också men jag saknar att komma ut i skogen (: Men det går ju ändå inte att köra nu på grund av underlaget så det är bara att hålla ut. Ge mig SNÖ!

I lördags (eller när det nu var ;p) snöade det lite och allt blev så ljust och fint men nu har det regnat bort så det är mörkt som i en potatissäck ute, blää..

Känns annars som att livet bara rinner iväg, hinner bara hälften av det jag tänkt hinna. Börjar inse vad jag saknar de utflyttade från Stall Rånis också. "Tanterna" som alltid var glada och positiva och spred en god, varm och trevlig stämmning. Känns rätt tråkigt och kalt i stallet nu för tiden faktsikt..

Ska nog dra mig mot sängen nu och fördjupa mig lite i förnadjur och näringsfattiga fjällsjöar. Har NK prov på onsdag (; Våran NK lärare är rätt söt, det känns som att hon inte har så höga tankar om oss, allt på tavlan skriver hon jätte ordentligt i fina och korrekta meningar medans vi är vana med något enstaka stödord som vi själva fyllt ut.

Oj vilket osamanhängade inlägg det blev, men bara mina tankar just nu.

I just want to say, your smile is heavenly.

I'm still alive

Tänkte bara meddela att jag fortfarande lever, har ju inte bloggat på lääänge nu.. Har så mycket i skolan nu att jag nästan inte har någon tid över till annat. :( Kommer typ bli utbränd eller nå. Har ingen tid att skriva något längre inlägg nu heller, tyvärr.

Idag fick jag tillbaka mitt prov som jag skrev några (typ två) veckor sedan i historia. Gick väldigt bra trots väldigt lite plugg. Hade bara ett G poäng borta (hade ingen aning om vem gubben han fråga om var). Var bara ett VG prov så fick VG+ (;

Övningskört nu varje dag sedan i söndags, riktigt kul när man börjat köra lite i den vanliga trafiken. Det går med blandad framgång (:

Ne nu ska jag redovisa hur många konflikter jag stött på under två dagar.. Måååånga, för er nyfika :P

RSS 2.0