Who am I

Sitter, hör och häpna, hemma och hade tänkt blogga. Har varit på läger på travet måndag till onsdag så därav lite dålig aktivitet från min sida.

Förra helgen var jag i Luleå och brännde 1200 kr på saker jag egentligen inte behöver men som jag bara var "tvungen" att köpa... ;P Blir Luleå imorgon också, hehe (: Det var även klassfest förra helgen, trevligttrevligt...

Funderat över vilken person man verkligen är och hur många som egentligen funderar över det, du kanske brukar fundera?.. Jag vet jag tänker på lite konstiga saker men... Jag tror att de folk sagt åt en när man var liten/mindre har skapat den personen man är idag. Jag har tre kommentarer mot mig som jag tror jag påverkats en hel del av, även om en själv inte riktigt tror att de egentligen har haft en så stor "effekt" på en. Vad tror du? Kommentera :D
 En sak jag kommit fram till om mig själv är att jag är "blyg" för att prata med personer jag inte känner så jätte bra, tror att en kommentar jag fick höra när jag var liten spelar in en stor roll på detta tråkigt nog. Men när jag väl lärt känna någon så kan jag snacka på som bara den, goda referenser finns på det ;p

Har hur mycket plugg som helst att göra nu på lovet så ska tyvärr ägna lite tid åt det nu..


Kan int va sant ;/

Hade nyss skrivit ett långt och för engångs skull BRA inlägg och då segar skolans dator ihop och hela sidan stängs ner mitt framför ögonen på mig... *suck* :(

Vet inte om jag orkar skriva om allt. :P Men iof. jag har ju tid och inget att göra så let's go..

Skrev nyss mitt franska "prov", jag skulle väl kalla det läxförhör men det stod prov på pappret så. Vi blev "tvugna" att ha fusklapp på max 2x2 cm men det jag inte kunde fick då plats på den och förhoppningsvis så fick jag rätt på det mesta. 

Igår blev jag lite småsur på en utav mina kompisar då hon inte inser att om hon fortsätter göra som hon gör kommer hon snart stå där utan vänner. Kan int vara lätt att vara "nykär" men någonstans går gränsen. Man måste fortsätta vara med sina kompisar, snacka med dem osv även om man är nykär, om inte står man fort utan vänner då de inte orkar fråga ifall man ska hitta på något osv. Tänk på det ni där ute som är nykära. Det är väl klart att man vill umgås med den som man gillar men jag ser ju det från "en kompis till en nykärs" synvinkel och jag ser klart och tydligt att om det blir för mycket orkar inte kompisarna bry sig tillslut. Vill verkligen inte mista min vän men hon måste börja tänka lite på hur hon beter sig.

Läste nyss om Carolin fallet, det kan ju inte ha undgått någon vad som hänt. Känns så hemskt att det är så nära också. Det som jag mest blir fundersam över är hur man kan leva dubbelliv. Han har fru, barn, jobb osv och lever ett helt normalt liv utifrån sett och efter att han begått ett mord så märker inte någon i hans omgivning av att han beter sig konstigt eller avvikande. Lite som han i Umeå som levde ett dubbelliv i flera år, kommer då inte ihåg vad han kallades, eller jo, hagamannen var det ju. Tänker på stackars Carolins familj men även mannens familj som helt ofrvilligt blir indragna i det här.

Jag hade egentligen skrivit mycket mer i mitt tidigare inlägg men hinner inte mer än såhär nu :P Får blogga om resten sen. Nu väntar historia och spanska sjukan.

A typical swede

Det börjar bli mer vanligt nu att jag bloggar från skolan men vad ska man göra när kompisarna jobbar på mitt sitt skolarbete. Det blir allt för tråkigt att bara sitta och titta på. Dessutom är det väl på tiden nu eftersom det var tre dagar senast.
 
Nyss hade vi engelska och skulle egentligen redovisa projektarbetet "A typical swede" men eftersom jag och Carola int var klar med hela arbetet så slapp vi (det var även andra grupper som inte var klar) men läraren blev inte så speciellt glad, but that's life. Blir att göra det på torsdag istället. Det positiva var väl att vi fick skratta lite när vi lyssnade på en redovisning om "kräftparty", eller vad heter det :O ?! Både jag och Mikkan har hjärnsläpp just nu ;P

Helgen började på fredag em. med att jag och Mikkan for ut och körde flummsan en sväng och jäklar vad hon sprang på det passet. Tror inte det gått så fort någongång tidigare hon bara drog på! Synd att tävlingssäsongen är slut för i år och att det är vila och vinterträning som väntar, men vi tar nya tag mot våren. Vi åt sen tacos hemma hos mig och hyrde en film som vi sedan såg hos Mikkan. Det blev inte så sent eftersom jag skulle upp och jobba lördag och söndag.
  Jag var så dum att jag tog ett par skor som är hur osköna som helst när jag jobbade, men man kan ju inte ha gympaskor när det är blött och lerigt i hagarna, så idag kan jag knappt gå. Har ont i båda fötterna :( Hoppas det går över snart för de är int så kul att ha det såhär. Har ju iaf. lärt mig att INTE ha de skorna i fortsättningen :P.

Endast en skolvecka kvar till lovet nu, wihoo :D Ska bli så skönt med en vecka ledigt. Har inte planerat in annat än läger mån-ons med Tessa :) De ska bli skojj.. Sen, just ja, på fredag blire partajj på Farmen ;)

Nå kanske ska skriva om något "allmänt" ämne också och inte bara skriva om vad jag har gjort/ska göra. Är väl egentligen inte så relevant men känns ändå bra av någon anledning att skriva det. Jag vet inte, kanske att man tycker det känns skönt att se att man gjort nå eller liknane.
 Hmm.. förresten, jag orkar nog inte det just nu.. Det får bli en annan gång..  Kanske det är typiskt svenskt? Att skjuta upp saker?
  Well, maybe you are a typical swede?
       


Mmmums :D

Tio minuter kvar tills ped led börjar. Det är faktiskt en riktigt kul kurs att läsa. Väldigt lärorik också. Sitter här och ugglar eftersom Carola inte har orkat, eller hur det nu var, skriva sin utvärdering som skulle vara klar idag så hon gör det nu.. 
   Nyss hade vi Engelska och jag klarade VG, ett och ett halvt poäng i från MVG och jag som i stort sett inte hade pluggat nå ;P Somnade med lampan på och böckerna i sängen kvällen innan. Det är inte bra att ha prov på måndagar och tänka att man ska plugga på helgen, för det gör man ändå inte.

Går sent idag, ända till klockan fem ;S Men jag gör ju bara det varannan vecka så jätte hemskt är det ju inte. Ikväll åker syrran bort till Sthlm och kommer inte hem förräns på måndag morgon, fatta skönt att slippa henne över hela helgen :D (vi bara bråkar för det mesta). Idag var det leverbiff eller ravioli till lunch så jag, Carola, Mikkan och Anna gick till Thai istället och åt lunchbuffé, mumma :)

Känns som att jag har hur mycket idéer som helst att skriva om men det är ingen idé att börja med det nu eftersom det är två minuter kvar nu. Ska kanske logga ut från datorn och bege mig mot klassrummet nu. Ciao =)

Varför blogg?

Har funderat vidare på det här med rubrik och kom då in på tanken varför man väljer att blogga. Några skriver om allmäna ämnen, andra om sina tankar en fjärde om sitt liv, ja ni förstår tanken. Jag kom fram till att alla har något gemensamt i grunden. Alla som bloggar måste ju känna att de vill skriva av sig någonstans. Helst skulle man, eller iallfall jag, vilja bära omkring på bloggen och skriva ner det som ploppar upp i huvudet för stunden. Det är ju på dagarna man kommer på en massa ämnen att skriva om och sen när man väl kommer hem har man hjärnan full i saker man bara vill skriva av sig och då blir det lätt för mycket så då blir det kortslutning och inget når fram till fingrarna som ska trycka på tangenterna. Bloggare, känner ni igen er att det kan vara så ibland eller är jag ensam?

Idag fick jag tillbaka mitt första prov för terminen och jag kan ju stolt säga att jag fick alla rätt ;D Full pott =) Pluggade bara lite på två kvällar så det kändes väldigt skönt att det gick så bra. :) Annars har det väl inte varit något speciellt idag som är värt att skriva här ;P hehe..
 
Nu hinner jag inte skriva mer för jag tänkte fara i väg till stallet och göra något med mitt Flumm... Blir att tömköra, longera, rida eller träna trick. Vi får se :P Hejjs

Å just ja, höll på att glömma skriva dit en rubrik. Det gör jag alltid sist. :D

Härligt!

Dags att blogga igen då. Först en kort resumé av helgen (:

I fredags hade jag, Elli och Carola chillkväll hemma hos Elli. Vi hängde i hennes broders rum och kollade på "Flyga Drake", en film jag kan rekomendera att se. Sen roade vi oss med lite Guitar Hero, första gången jag spelade och det gick väldigt bra ;) hehe.. Vann då alla låtar ;P
  På lördagen fick jag mig en liten sovmorgon till typ halv tio. Pluggade ett tag innan jag for till stallet för viadre färd mot Alvik där jag provred nordsvensken. De har som en liten rundbana där som jag red på och första varvet gjorde Kongen (smeknamnet ;)) många tappra försök att få av mig, men han misslyckades och gav upp. Sen gick det bättre och ett varv drog vi på lite och det kändes ju som att man flöööööög fram ;P Härlig häst :D Lördagkväll tillbringade jag hos Elli, den här gången var det bara jag och hon men vi hade det då minst lika trevligt som i fredags ändå :)
  Idag söndag då så fick jag en ännu kortare sovmorgon :( Men behövde plugga ;) Sen blev det travet och ett "skojj-montélopp" med Vinka. Eller vi red ju två stycken. Första loppet gick hon som en klocka och ALLT kändes bra, vi vann också. Det kändes jäkligt kul =) Andra loppet behöver ju ingen beskrivning då vi missade starten med tio meter, hon hade minst fyra galopper och ingen vilja, men så äre ibland. Får vara nöjd med första loppet iallafall. Från travet sen kom Anneli och hämtade mig för färd mot Råbäcken, dit Envis flyttat. Jag red Envis och Anneli red deras nya gammelhäst Idde. Vi lyckades rida lite vilse också, ett tag hade ingen av oss en aning om vart vi var. Måste bara säga att de har sjukt mycket och fina rid-/körvägar därute, blev lite avis. Men det blir nog att fara dit med Vinka och träna någongång ;P Kom hem för ungefär en timma sen och känner mig relativt slut i hela kroppen, kommer nog att ha lite träningsvärk imorgon men det är sånt man får ta. Har då haft väldigt roligt i helgen.

Vad ska man egentligen sätta för rubrik på sitt blogg inlägg? Datumet? Dagen? Känslan man känner? Något man skriver om i bloggen? Ordspråk? Eller kanske bara en punkt? Svaren är nog lika många som det finns bloggare. Jag har själv funderat lite på vad jag ska ha för något i rubriken men som vanligt när jag tänker så kommer jag inte fram till något. Men om man sätter ett roligt eller intressant rubrik på sitt inlägg så kanske det lockar fler att läsa eftersom man ploppar upp på "senaste inläggen" listan när man publicerar sitt inlägg och om rubriken lockar kanske någon trycker på ens blogg och läser. Kanske det är så du hittat hit? För att du såg min rubrik? Får nog fundera vidare ett tag, ska äta nu. Ciao

Skolan..

Sitter just nu på skolan, väntar på att klockan ska bli två och att matten ska börja. Ganska så långtråkigt faktiskt... Funderar seriöst på att fara hem. Orkar inte räkna ändå, är typ helt slutkörd efter historiaprovet vi hade i förmiddags. Elva frågor var det på typ 85 minuter och det var precis så att jag han svara på alla men jag han inte skriva allt jag ville och kunde på alla frågor. Minst G måste det då bli iallafall men självklart hoppas jag på något bättre, eller rättare sagt måste dte bli nå bättre ;)

Det är stendött på skolan på fredagar annars känns det som. Ingen här nästan. Just nu hörs bara ettorna i korridoren som precis har slutat och även mina kära klasskamrater som sitter här i datasalen och sjunger disneysånger och nördar sig med datorn precis som jag. Men jag bloggar ju iallafall och det är ju lite vettigare ;P

Ikväll händer det INGENTING vad jag vet. Skittråkigt! Mikkan ska till sin kille istället för att vara med mig :/ Blir kanske Elli nu istället men det var väldigt osäkert. Blir väl att sitta hemma och tråka ihjäl... Inget att se fram emot.. Jag VILL göra någonting..

Just the same shit

Ny blogg

Hej och välkommen till min nya blogg!

Blev tvungen att skapa en ny, säger inte anledningen men kände att jag inte kunde vara kvar på min gamla.

Har hänt en hel del sedan jag bloggade sist och jag orkar inte berätta om allt och ni skulle nog få ont i ögonen av att läsa allt också. Så ni slipper. ;)

Har skrivit mitt första prov för terminen också, i religion. Pluggade bara två kvällar, samanlagt ca. 3-4 timmar men kändes som att jag kunde allt ändå :) Har även prov imorgon, historia, men har inte pluggat mycket till det heller... Trots det känns det ändå som att jag kan det mesta. Ska försöka plugga lite till ikväll så får vi se sen hur det går. 
   Gillar verkligen inte våran historia- och samhällslärare... Han kommer hela tiden med tidningsartiklar och blandar typ ihop ämnerna. Står bara och babblar och skriver inget på tavlan. Om man lyssnar så kommer man ju inte ihåg sen när man ska läsa på för prov och om man antecknar missar man hälften av vad han säger, hopplöst!

Helgen närmar sig, skönt.. Har faktsikt en hel del skoj inplanerat. Hoppas bara Mikkan är frisk imorgon så vi kan hitta på nå. Annars blir det väl att sitta hemma själv imorgon kväll och det är ju inte så lockande. Måste även träna mitt Flumm imorgon också, eller motionera iallafall. 
  På lördag måste jag tränga in lite pluggtid eftersom vi har prov i engelsk litteraturhistora på måndag, kul..! NOT...! Ska även provrida en nordsvensk på lördag. Vi ska se vad han tycker om monté eftersom han är skitless på travet. Det ser jag verkligen fram emot. Tänker inte avslöja mer utan jag skriver mer om honom när jag provridit, men jag kan ju avslöja att han har ett rätt så skoj namn ;P 
  Söndagen har även sina aktiviter inplanerat. Har äntligen tagit mig i kragen och planerat in ett besök hos Envis. Jag ska rida honom och Anneli ska rida Jans nya gammelhäst på en tur. Ska bli kul att se hur deras nya stall och ridvägar ser ut. Saknar Envis mycket egentligen när jag tänker efter... Men har så mycket annat att tänka på nu. Saker jag inte vill tänka på men som tar upp mer än typ 50% av min vakna tid.. Lite jobbigt är det men ja, jag vet inte.. vet inte vad jag ska skriva, mår väl inte så bra inombords heller... Har iallafall en kompis som förstår, som känt samma sak.. Det hjälper en del, men inte fullt ut.
   Blir eventuellt ett montélopp för mig och Vinka på söndag också. Väntar bara på mer information om det innan jag fastställer att jag ska vara med. Blir då en hel del rida i helgen men det är avkoppling och det behöver min hjärna just nu! 


I do not know what to say

RSS 2.0