Pessimist ? !

Imorse när jag vaknade där vid halv tio tiden stod regnet som spön i backen, halvt deprimerande...

Det hade inte slutat regna när jag skulle cykla till skolan heller, kan väl trösta sig att det regnade lite mindre iallafall. Men hela luften var fylld av 'mask lukt' då alla maskar ålat sig upp asfalten, huvva...

Hade en lektion idag, en samhällslektion, inte så farligt. Men i den sista halvtimman skulle vi se någon film som handlade om tre revolutionärer eller nå sånt. Det drog iallafall ner humöret på minus skalan...

En postiv grej är väl att jag hade medvind på hemvägen och att det inte regnade ^^, Nu försöker jag få upp humöret med hjälp av musik. Snart blir det stallet (: Kan int nån säga mig vad Vinka blivit 'biten' av i läppen :0 ?

Bara en lektion imorgon också ;( Börjar klockan två... Typ jobbigt att cykla till skolan fram och tillbaka för en lektion, men vi ska ju få veta betyg så :P

" F u c k  Y o u "

À bientôt - matilda


What to write ?

Vad ska jag skriva ?

Det här känns bara som ett 'måste' inlägg...
Men sist skrev jag att jag skulle ladda upp bilder på pix.. Jag har int ens redigerat de än! Det enda jag gjorde var att rensa bland dem. Kasta bort de kassaste av dem x)

Igår var det klubbtävling, långlopp.. Vinka startade på 2660, trots att hon är sämst på långa distanser kom vi 2:a och hon hade inte en endaste galopp, lycka ! =)

Ska snart ut på en prommis med sötvovven Simba ^^, hahah, han är så söt-dum :P

Har dåligt samvete mot Vinka så det lär bli en prommenix med henne senare ikväll också (; Träning på högsta nivå x) eller inte, menmen..

Förstår om ni int fattar nå av detta inlägg, det gör int jag heller x)

À bientôt - matilda

Summertime

Nu närmar sig sommaren med stormsteg. Det märks inte bara på all grönska som kommer nu utan även inombords på något sättt. Känns inte som om jag kan beskriva den känslan, men jag hoppas att ni andra bär på samma härliga sommarkänsla :D


Även om inte alla kurserna är klara nu så känns skolan chill nu mot de allra sista veckorna. Det enda som jag verkligen oroar mig över är ett slutprov i franska, tror inte jag behöver säga mer än "franska" faktiskt för att ni ska förstå varför. Men å andra sidan så är det den sista franska terminen i mitt liv, otroligt skönt (:

Ledigt nu i 4,5 dagar, skönt! Har inte allt för storslagna planer... Men blir väl en och annan prommenad med "Simbalimba" (och förhoppningsvs elli också, så om du läser detta elli vet du att jag kommer fråga x) ) och även lite träning av mitt lill hjärta ^^,

Nu ska jag redigera bilder och ladda upp på min pix :P hehe

À bientôt - matilda


I am lost in pain without you

What I have in me
In my mind is you
I would die if we were through

What I'm feeling now
What I'm having is you
I am lost in pain without you
 

All I have is you
And it's all that I'm breathing for
All I need is you
Now I can't make it through


Some pictures

Då var samtliga nationella prov över för det här läsåret ^^, Kändes faktikst väldigt bra nu på matte B nationella som jag skrev imorse =)

Det fotades lite i stallet igår och här är resultaten (i mindre format)


Vinka 'uppställd' på stallplanen ^^, Fortfarande lite vinterpäls kvar, men vi kämpar på med att få bort den :P


Vinkas hagkompis Zamir (korsning fjording/arab)


Nieblina (Nibban) står och äter, vilket hon kanske inte behöver med tanke på magen ^^, hehe



Fotat med fel objektiv, men den sötaste kalven (Barbro) enligt mig :D

Nu ska jag fara till stallet för att köra Vinka och senare ikväll är det westernridning :D TAGGA!

À bientôt - matilda

Grattis Kusin på 18-årsdagen idag =)

Tragic life ^^

Jobbar på med skolan och betar av ämne efter ämne, känns rätt bra. Alla engelska nationella är avklarade nu och matte B nationella går av stapeln nu på tisdag.

Den övriga tiden räcker precis till stallet och Vinka så då vet ni vart jag finns om jag inte sitter och pluggar. Lite smått tragiskt liv kanske men snart är det över, snart är det SOMMARLOV ;D

À bientôt - matilda


Up side down

Nu har jag dragit nog långt på tiden med att blogga och i skrivande stund är jag lite smått, eller ganska förbannad så nu måste jag skriva.

Kan ju börja med att berätta om att i helgen körde jag ett klubblopp med Vinka och det slutade med seger. Det trodde jag aldrig själv på förhand, men så blev det. Vinka visade positivt besked av vinterns själslösa, tråkiga, kalla, uttråkande skrittande :P haha.. Ser framemot säsong 09 nu. Åter igen tack för de gratulationer jag fått (:

Ja nu till det mindre trevliga. Min hjärna har typ tagit sommarlov, ja jag är seriös. Vi har enormt mycket i skolan just nu och det enda plugg jag gjort i helgen är att ha läst igenom en A4 ett varv, GRATTIS MATILDA! På morgonen drog jag sovis och sen när jag väl skulle cykla iväg till skolan så hittade jag inte mina nycklar, PANIK! Letade runt som en idiot innan det slutligen uppdagade sig att jag glömt dem i stallet, Lyckat! Skulle cykla iväg till skolan (igen) där kring 12 snåret och när jag kommit genom halva byn kommer jag på att jag glömt samtliga böcker och kolleigeblock till återstående lektioner hemma, BRAVO! Bara att vända hem, men tog mig till skolan till slut.

Slutade tidigt, lyckligt eller olyckligt - döm själva. Cyklade då hem, men när jag kommer upp för gatan ser jag någon med en blå cykel med en blå 'back' på pakethållaren på våran garageinfart nära brevlådan. Min första tanke var att det var någon reklamutdelare som fixade med reklamen. Men när jag kom närmare ser jag att det inte alls är någon reklamutdelare utan en utlänning som håller på att sno våran TV! Inte nu den vi har inne utan en vi lagt ut på släpet för att den är trasig och ska kastas. Jag far upp en bit på våran garageinfart och utlänningen blir lite stressad. Jag ser att en av våra grannar står på sin bro och ser allt så jag känner att jag är 'beskyddad'... På knackig engelska

" Vad gör du? "
"ee... eee.."
"Stoppa tillbaka den"
"but... but.."
"Den funkar inte, stoppa tilbaka den"

Han går å sätter TVn på släpet... Tillbaka till sin cykel.. Tar fram TVdosan och jag pekar bara på släpet.. Han sätter tillbaka den också... När han har lämnat allt..

"Far inte runt på folks gårdar och ta saker"
"va?"
"Far inte runt på folks gårdar och ta saker"  
"Är inte det tillåtet ?"
"Nej det är inte tillåtet i Sverige"

Sen cykla han iväg... Men mot buddbyhållet....

Nu kanske någon tycker "men vadå, ni skulle ju ändå kasta den, han kunde ju ha fått den".. Men det argumentet köper jag inte. I Sverige som land räknas det som stöld, ska vi då visa att det är okej at stjäla saker? Det tycker inte jag. Jag tycker att vi istället ska  vara gott föredöme (så långt som det nu går ^^) och inte uppmuntra till brott! De kankse inte vet hur det funkar i Sverige alla gånger, men då kan de fråga istället för att ta. Jag tror inte ett dugg på honom när han frågade om det var tillåtet eller inte, och han verkade inte bry sig heller med tanke på åt vilket håll han cyklade. Han bor garanterat inte i buddbyn iaf. Snarae på P-holmen och det ligger åt varsitt håll.

Jag har inte haft någon starkare åsikt gällande invandrare tidigare men nu har jag 'tyvärr' fått en.

Det känns väldigt skrämmande att de far runt och tar saker från folks gårdar, snart börjar de väl gå in i olåsta hus också, lås era dörrar! Vill bara varna andra så var uppmärksamma!

Nu måste jag lägga ner lite tid på plugg ;> Ge mig sommarlov nuuuuuuuu!

À bientôt - matilda

RSS 2.0